Суші користується величезною популярністю в Сполучених Штатах та інших країнах на Заході. Цікавий факт, хоча часто вважають, що батьківщина суші в Японії, вперше готувати суші стали в Китаї в сьомому столітті.
Суші, які популярні сьогодні, сильно відрізняється від його первісної форми. Філе свіжої риби зберігали між листами солі під тиском протягом декількох місяців. Після рибу обкладали рисом, змоченим в соєвому соусі, і давали настоятися кілька днів до невеликого душка. Після цього рис викидали, а просочену рибу подавали до столу.
Японці переробили суші в той вид, до якого ми звикли, в сімнадцятому столітті. Рис перестали викидати, а використовували як начинку суші. Незабаром цей страва знайшло величезну популярність і стало японським еквівалентом фаст-фуду.
Цікавий факт, з метою прискорення приготування суші рис замінили на рисовий оцет, а в якості начинки стали додавати морські водорості та інші компоненти.